Анди Мъри прекъсна 20-годишна традиция на Ролан Гарос. Френската тенис

...
 Анди Мъри прекъсна 20-годишна традиция на Ролан Гарос. Френската тенис
Коментари Харесай

Чудото се случи: Мъри счупи 20-годишна традиция и получи уайлд кард за Ролан Гаорс

 Анди Мъри прекъсна 20-годишна традиция на Ролан Гарос. Френската тенис федерация неизменнно раздаваше поканите за главната скица на тандеми формирани от локални тенисисти, само че очевидно реномето на британеца е било задоволително, с цел да се стигне до изключение, като някогашният номер едно ще си партнира дружно с Дан Еванс. Всичко това се случва на фона на извънредно противоречивите решение на домакините да не удостоят с предложения имена от ранга на Доминик Тийм, Каролине Вожняцки, Ема Радукану, Диего Шварцман и някогашната шампионка Симона Халеп, а в последна сметка нито един от тези състезали няма да взе участие в главната скица.

Мъри към този момент неведнъж съобщи, че 2024-та година ще бъде последната за него в професионалния тенис и по всяка възможност възнамерява да играе точно дружно с Еванс на Олимпиадата в Париж, която ще се организира на същите кортове и това ще бъде един тип генерална подготовка за британците. Припомняме ви, че 3-кратният " мейджър " първенец може да се похвали с 2 златни медала на сингъл, само че сега е под номер 75 в класацията поединично и несъмнено двойките са по-реалистичния вид за възможното продобиване на ново олимпийски отличие от страна на сър Анди.

Любопитното е, че това ще е едвам третото присъединяване на Голям шлем при тандемите в кариерата на някогашния номер едно, а последното такова беше преди пет години на Уимбълдън, когато дружно с Пиер-Юг Ербер доближи до втория кръг на надпреварата.

British pair Andy Murray and Dan Evans will become the first non-French wildcards in the men`s doubles event at the French Open for more than 20 years
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР